Kernwaarden

Deze oefening is een uitnodiging om tijd te maken en even stil te staan bij jouw persoonlijke waarden.

Een persoonlijke waarde is iets dat jij belangrijk vindt. Je waarden zijn de dingen die er echt toe doen in je leven. Zeker wanneer je voor een grote beslissing staat in je leven zoals bv van werk veranderen, kunnen je waarden je een heel eindje op weg helpen in het maken van die keuze. Je waarden kunnen ook helpen om te begrijpen waarom je je bv niet zo goed voelt bij een bepaalde organisatie of bij een bepaalde persoon. Misschien komen jullie waarden helemaal niet met elkaar overeen.

Hieronder vind je een hele lijst van waarden. Ga er eerst met de grove borstel door en duid aan welke waarden er bij je passen en welke al zeker niet. Ga er dan nog een 2e keer door. Groepeer dan de waarden die volgens jou bij elkaar horen en probeer dan voor elk groepje een gemeenschappelijke noemer te kiezen of de waarde die voor jou echt het beste bij je past.

De bedoeling is dat je uiteindelijk een 5-tal waarden overhoudt.

Weet ook dat je waarden kunnen veranderen door gebeurtenissen, je leefomstandigheden die veranderen of nieuwe inzichten.

Mijn waarden zijn eerlijkheid, zorgzaamheid, uitdaging, plezier en empathie! Deze waarden sluiten perfect aan bij mijn werk als coach én in mijn dagelijks leven.