VeRBINDENDE COMMUNICATIE

The objective of Non Violent Communication is not to change people and their behavior in order to get our way: it is to establish relationships based on honesty and empathy, which will fulfill everybody’s needs.

Marshall Rosenberg

Creator of Nonviolent Communication

Verbindende communicatie
verandert je leven

 

Zoals zovelen die met Verbindende Communicatie werken kan ik met eerlijkheid zeggen dat het mijn leven heeft veranderd.

Het model van Marshall Rosenberg geeft me de structuur die ik nodig heb om moeilijkere boodschappen over te brengen en te horen. Bovendien helpt Verbindende Communicatie me om echt te luisteren naar de ander, om volledig bij de ander te zijn.

Communicatie is de sleutel tot een leven vol verbinding, met jezelf en met de ander, en het brengt me ongelooflijk veel blijdschap en voldoening als ik hier met anderen mee aan de slag kan gaan.

Ik werk zowel in bedrijven en organisaties als rond tieners en jongeren.

 

Verbindende communicatie

voor organisaties en bedrijven

As we learn to speak from the heart, we are changing the habits of a lifetime

Marshall Rosenberg

Creator of Nonviolent Communication

Verbindende communicati

Verbindende communicatie
voor organisaties en bedrijven

 

Iedereen leert praten tijdens de eerste 2 levensjaren. Praten wordt beschouwd als evidentie, iets dat vanzelf gaat. Veel leren we door te kopiëren van anderen, zonder erbij stil te staan.

Praten met elkaar is niet vanzelfsprekend.

Toch blijkt dat communicatie, verbaal en non verbaal, niet zo gemakkelijk is. Opeens blijkt dat we fout worden begrepen, we weten zelf niet goed hoe we kunnen omgaan met sommige boodschappen van de ander, of we vinden de woorden niet om te zeggen wat we denken en voelen. Dit heeft een grote impact op onze samenwerking met anderen en ons welzijn op het werk.

Binnen organisaties en bedrijven geef ik opleidingen Verbindende Communicatie, zowel de basis- als verdiepingsopleiding als trajecten om interne experten op te leiden samen met mijn collega’s van Walk Your Talk (www.walk-your-talk.be). Wij werken, samen met de klant, trajecten uit op maat.

Alle informatie kan je vinden op de website van Walk Your Talk of contacteer me via het onderstaande formulier en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op.

  Verbindende communicatie

  Voor ouders en begeleiders tieners en jongeren – lezing of workshop

  Jezelf kennen is begin van alle wijsheid

  Aristoteles

  Filosoof

  Verbindende communicatie
  rond tieners en jongeren

  Als ouder of begeleider stellen we ons regelmatig vragen bij de manier waarop we het beste communiceren met onze kinderen. We vinden het belangrijk dat we gehoord worden, dat er geluisterd wordt. En tegelijkertijd vinden we het ook fijn als onze kinderen met ons delen hoe het met hen gaat, wat zij nodig hebben. Zonder daarom te roepen, te huilen of met deuren te slaan. En als dat toch gebeurd is het fijn om handvaten te hebben om hiermee om te gaan.

  Communicatie is één van de meest uitdagende onderdelen van opvoeden.

  We willen zo graag dat de communicatie vlot verloopt maar lopen dikwijls tegen onze eigen grenzen aan. Bovendien willen we niet liever dan dat onze kinderen vol veerkracht en positiviteit in het leven staan.

  Ik leg de 4 stappen en de 3 processen van het model uit en schets hoe deze vorm van communicatie ouders en begeleiders handvaten kan geven om te communiceren met hun kinderen als het niet zo makkelijk gaat, wanneer een moeilijke boodschap moet worden over gebracht of wat te doen als de kinderen of wij zelf worden overmand door emoties. We staan ook stil bij het belang en de valkuilen van empathisch luisteren en zien hoe belangrijk het is om taal te geven aan onze gevoelens en behoeftes.

  Er bestaan 2 soorten opleidingen:

  • Basis-opleiding
  • Lezing of korte workshop

  Fran Delbeke

  Coach, trainer en facilitator